Prima ta vizită la Nürburgring?

Profită de ocazie pentru a vedea ce are de oferit circuitul Nürburgring – pentru informații despre pachetul nostru ’First Timer’ cu durata de o zi, click aici!

Ce este Nürburgring?

Nürburgring este o pistă de curse din Germania, compusă din două secțiuni separate care ocazional sunt unite pentru evenimente speciale. Este situată în regiunea montană Eifel și înconjoară câteva orașe și sate, cele mai cunoscute fiind orașele Nürburg și Adenau.

Ce alcătuiește circuitul?

Circuitul este compus din celebrul Nordschleife – Bucla Nordică (cunoscut și sub numele de ‘Green Hell’ sau ‘Grüne Hölle’ sau ‘Iadul Verde’), care are o lungime de 21km și este faimos în lumea motorsportului, printe iubitorii de jocuri Playstation sau Xbox, precum și printre fanii Top Gear. Cealaltă parte a circuitului este cunoscută ca și pista GP (Grand Prix) care este utilizată pentru Formula 1 și este de asemenea partea modernizată a circuitului. Cele două piste se pot uni, și sunt unite pentru evenimente speciale și pentru seria de competiții ‘VLN’.

Ce perioadă a anului este cea mai potrivită pentru a conduce pe Nürburgring?

Sezonul este în general de la începutul lunii Martie până la sfârșitul lunii Noiembrie, dar acest lucru se poate schimba în funcție de vreme. Pista este deschisă și în afara sezonului, dar orarul de deschidere este imprevizibil. Pista se deschide și în ziua de Crăciun pentru localnici dacă vremea o permite!

Un alt aspect de luat în calcul este că pe masură ce se încălzește vremea, circuitul este vizitat de tot mai multă lume. Devine foarte – foarte aglomerat în perioada de sezon, și nu este neobișnuit să vedem sir de mașini pe tot circuitul.

Regiunea Eifel are motivele ei pentru care este așa de verde – plouă foarte mult. Circuitul nu se închide din cauza ploii, asftel că sesiunile publice și închirierile mașinilor noastre se întâmplă ca de obicei. Pista se închide doar din cauza zăpezii, a ceții sau pentru investigații în cazul unui accident. În primele și ultimele zile din sezon, există o probabilitate mai mare ca vremea să se strice (plouă și ninge), dar este mult mai liniște pe circuit – este chiar un aspect de luat în calcul.

Dacă plouă, este în general mai putin trafic pe circuit și nu ai alături nici motociclete, ceea ce este cu adevărat un avantaj. Deci nu te descuraja prea repede din cauza vremii ploioase, există și multe avantaje, și până nu ai făcut câteva sute de tururi, acest lucru nu se va reflecta deloc în experiența ta de condus – de fapt ploaia te va ajuta să înveți mai ușor circuitul!

În ce perioade ale zilei pot conduce pe circuit?

Circuitul Nordschleife (Bucla Nordică) este disponibil pentru public în perioada sesiunilor publice în majoritatea zilelor lucrătoare între orele 17:00 – 19:30 și în weekenduri între orele 08:00 – 19:00. Acest orar se schimbă în timp ce progresează sezonul și orele de deschidere și inchidere se decalează în funcție de cum se înserează. De asemenea se întâmplă ca o sesiune să fie anulată, din cauza altor evenimente pe Nordschleife și de asemenea se poate închide devreme dacă este un accident sau alt eveniment rutier pe circuit.

În timpul zilei în zilele lucrătoare, pista este utilizată în ‘Scopuri Industriale’ – când producătorii auto vin să își testeze mașinile pe Nürburgring, astfel vei vedea multe mașini camuflate efectuându-și testele pe circuit.

Pista GP este de asemenea disponibilă pentru sesiuni publice de condus, deși mult mai puțin decât în mod regulat circuitul Nordschleife.

Poți verifica orarul de deschidere a sesiunilor publice aici!

Există de asemenea evenimente cu circuit închis de tip Trackday când pista este disponibilă pentru pilotaj, poți verifica calendarul acestor evenimente pe pagina dedicată Trackdays!

Ce mașină ar trebui să conduc în prima mea vizită?

Alegerea mașinii depinde foarte mult de experiența ta la volan, de cât de familiarizat esti cu pistele de curse în general și experiența ta pe Bucla Nordică. (Nürburgring Nordschleife). Pilotarea pe Bucla Nordică se deosebeşte de pilotarea pe orice alt circuit din lume. Este periculoasă şi dificilă. Experienţa pe alte piste de curse sau pe o mașină sport de lux (supercar), nu îți oferă automat mai multă siguranţă pe Bucla Nordică.

Multe dintre accidentele serioase de aici, au loc în timpul primelor tururi ale zilei, fiind implicaţi atât piloţi experimentaţi cât şi începători laolaltă. Pănâ când nu vei cunoaşte 100% circuitul, nu ai nevoie de mașină mai rapidă decât modelul RenaultSport Clio Cup de 200 cai putere (cp) sau RenaultSport Megane R26.R / RS265. Curbele cu vizibilitate redusă și condițiile generale de drum ale circuitului sunt periculoase, nu contează câţi cai putere ai sub capotă. Te rugăm să ne informezi dacă doreşti să conduci o maşină puternică la prima ta vizită şi vom organiza pentru tine cursuri de instruire într-una din zilele noastre speciale de pregătire.

În cursul săptămânii sau în weekend?

Weekendurile sunt în general foarte aglomerate. Duminica în special poate fi foarte aglomerată (vezi foto mai sus). Într-o Duminică tipică aglomerată te poți aștepta să se formeze o coadă ca cea de mai sus până în orele 11:00 cel mai târziu. În cea mai aglomerată zi, coada de mașini poate depăși 1km, ceea ce se traduce printr-o așteptare de aprox. 45min până ajungi să intrii pe circuit.

O sesiune publică tipică de Duminică se derulează după cum urmează:

08:00 Se deschide pista. Câteodată se poate deschide mai târziu din cauza ceții de lângă Pflanzgarten.
Între 09:00 – 11:00 circuitul se închide din cauza primului accident major sau a multiplelor accidente minore
12:00 – 15:00 te duci la prânz! Pista este foarte aglomerată cu între 200 și 400 de mașini, motociclete și chiar autobuze pe circuit în același timp și se efectuează probabil o altă închidere a pistei
16:00 – 19:00 pista începe să fie mai liniștită, deoarece cei care au venit doar pentru o zi, pleacă acasă
19:15 se închid porțile, trebuie să treci prin porți înainte de 19:15 ca să îți faci ‘turul final’

Luând în calcul toate acestea, recomandăm celor care închiriază mașini de dimineață, să ajungă aici devreme și să ajungă pe pistă înainte de ora 09:00. Celor care închiriază mașini după-amiaza, le recomandăm să nu se strofoce să își facă tururile de la început, ultima oră de circuit este cea mai bună!

Sesiunile de seară sunt de asemenea o caracteristică regulată a circuitului Nordschleife. O să vezi mulți localnici pe aceste sesiuni. Aspecte de reținut legate de aceste sesiuni de 2 ore:

Ele pot fi anulate cu o notificare cu puțin timp înainte. Uneori un eveniment programat înaintea acestuia, se lungește prea mult. Câteodată, un producător auto sau o revistă plătește pentru a închiria sesiunea pentru teste sau tururi.
Un accident major poate închide pista. Dacă așteaptă 100 de mașini să ajungă pe circuit, ajunge ca doar una din ele să sufere un accident major și circuitul va fi închis. De multe ori nu este destul timp la dispoziție pentru a redeschide circuitul după curățenia de după accident.
Acestea sunt de multe ori cele mai silențioase sesiuni de pe Nordschleife. Din cauza motivelor enumerate mai sus, pista poate fi de multe ori pustie. Dacă îți planifici să conduci într-o sesiune de seară în zilele lucrătoare a săptămânii, organizează să poți sta aici pentru câteva zile.

Cum ajung la Nürburgring?

Dacă îți organizezi activitățile pe Nürburgring prin TheAutoExperience, vei primi toate informațiile necesare pentru a ajunge în cele mai bune condiții pe circuit și la locul de cazare și îți vom efectua toate rezervările necesare. În funcție de pachetul ales, avem posibilitatea să îți asigurăm transportul din orice locație din România până la aeroportul de la care vei pleca, să te așteptăm la aeroport în Germania și să te ducem la destinație în confort maxim cu mașină de lux și sofer.

Dacă alegi un pachet care nu include transportul asigurat, cel mai bun mod de a ajunge pe Nürburgring este să zbori către aeroportul din Frankfurt sau aeroportul Cologne/Bonn, să închiriezi o mașină și să conduci până la Nürburg. Cu mașina închiriată vei face între 2-3 ore în funcție de condiții. Ca o alternativă, poți închiria un taxi, dar este foarte dificil să ajungi pe Nürburgring cu transportul în comun și vei avea mari dificultăți să ne găsești odată ajuns aici.

Restul detaliilor ți le vom furniza înainte de plecare.

Când pot beneficia de un tur Hot Taxi?

Regulile referitoare la tururile Hot Taxi s-au tot modificat în ultimii ani, astăzi doar companiile mai au voie să le practice și doar în evenimentele de tip Trackday sau sesiuni private – nu și în sesiunile publice. Există multe date disponibile pentru astfel de tururi, te rugăm să ne contactezi și te vom informa despre calendarul evenimentelor de acest tip.

De ce ar trebui să aleg un eveniment Trackday?

Sunt numeroase motive – în primul rând este mult mai puțin trafic, în jur de o treime, până la jumâtate din traficul unei zile obișnuite de sesiune publică. Traficul care este acolo în perioada aceasta este de asemenea focusat pe același lucru ca și tine – pilotarea pe pistă în condiții de siguranță.

În timpul sesiunilor publice oricine își poate cumpăra un bilet, are acces pe pistă, în general fără să cunoască pista sau regulile de siguranță și poate fără să înțeleagă regulile de depășire, etc.

Poți de asemenea să îți petreci ziua și să îți faci tururile în propriul tău ritm, fără să încerci să grăbești efectuarea tururilor înainte de eventuala închidere a sesiunii publice din cauza unui accident.

Pot să-mi înregistrez tururile pe aparat video?

În sesiunile publice este ilegal să faci înregistrări video. Poți totuși să închiriezi un material video oficial făcut pe Nürburgring.

Pe perioada unui eveniment Trackday ți se permite să îți înregistrezi tururile, sau poți închiria unul din sistemele noastre Racelogic Vbox, care conține două camere și înregistrează de asemenea și telemetria turului tău.

Care sunt locurile bune de vizionare / fotografiat?

Sunt câteva locuri bune în jurul circuitului, cel mai popular fiind la Brunnchen, în partea de sud-est a circuitului, și pe soseaua principală nr. 412 către Nürburg dinspre Frankfurt. Parcarea mare este pe partea dreaptă pe sensul de mers spre Nürburg, dar sunt șanse să treci de ea dacă ești aici pentru prima oară. Dar nu-ți face griji, pentru că la câteva sute de metrii înainte este un alt loc bun care se numește Pflanzgarten, cu parcarea pe stânga și mult mai ușor de zărit. Alternativ, există de asemenea un alt loc la jumătatea drumului la Breidscheid / Adenau.

Aruncă o privire pe harta locală din pagina noastră cu recomandări de Hoteluri și Restaurante, unde am marcat cele mai bune locuri pentru urmărire și fotografiere.

Care este vârsta minimă pentru a închiria o mașină de la RSR?

Vârsta nu are importanţă, însă permisul de conducere şi atitudinea corectă da! Mai depinde şi de vreme, nivelul de trafic, dacă vorbim de zile cu pistă rezervată sau nu şi de experienţă, însă chiar şi piloţii tineri pot conduce cele mai rapide maşini. În primul rând avem nevoie să ne asigurăm că ești pregătit pentru o astfel de provocare. Putem face asta prin organizarea unor instrucții private de pilotaj sau poţi începe prin a pilota la început, maşini cu putere mai mică.

Ce tip de permis de conducere trebuie să am pentru a închiria o mașină de la RSR?

RSR are nevoie să îi arăți un permis de conducere valabil care este emis de autoritățile țării tale de reședință. Nu ai nevoie de un permis de conducere internațional.

Profită de ocazie pentru a vedea ce are de oferit circuitul Nürburgring – pentru informații despre pachetul nostru ’First Timer’ cu durata de o zi, click aici!

SUS