Întrebări frecvente

 

Cum folosesc site-ul

Acest website conține 3 categorii de informații:

- Informații despre serviciile oferite de TheAutoExperience
- Informații de tip glosar cu sfaturi utile despre întreținerea autovehiculelor, accesibile gratuit
- Articole cu noutăți din lumea auto premium și SuperPremium

Site-ul este structurat pe secțiuni în așa fel încât să poti găsi foarte ușor informațiile dorite. Dacă nu ai găsit informația dorită poți efectua o căutare rapidă prin motorul de căutare integrat în site pe care îl găsești în partea dreaptă sus al site-ului lângă lista de meniu.

Dacă ai nevoie de informații referitoare la serviciile oferite de noi, găsești descrierile serviciilor și produselor în secțiunea “servicii și produse”. Dacă ai întrebări sau nelămuriri, ori dorești să soliciți o ofertă de preț pentru unul sau mai multe din serviciile sau produsele noastre, ne poți contacta prin pagina “Contactează-ne”.

În cazul în care știi ce mașină dorești să achiziționezi și dorești să afli mai multe informații despre marca sau modelul ales, poți face asta în meniul Glosar >> Mărci auto. Din această pagină vei avea acces rapid către fiecare model al mărcii preferate și te vei putea documenta pe îndelete pe site-ul oficial al fiecărei mărci auto.

Dacă nu știi ce mașină ți s-ar potrivi sau nu te poți decide asupra mărcii pe care să o achiziționezi, te putem ajuta noi. Solicită oferta noastră pentru serviciile de asistență achiziție auto și echipa noastră te va asista și va efectua procedurile legale în numele tău până la înmatricularea finală a vehiculului.

Ține cont de faptul că pe site-ul TheAutoExperience nu găsesti informații legate de mărcile low-cost sau legate de mărci și modele care nu sunt comercializate oficial într-unul din statele europene. De asemenea echipa TheAutoExperience oferă asistență doar pentru achiziționarea autovehiculelor noi, excepție făcând doar categoria autovehiculelor SuperPremium a căror valoare “second-hand” depășește 40.000 EUR.

În secțiunea Glosar găsești informații despre foarte multe aspecte ale procedurilor de întreținere auto și cum să îți alegi consumabilele, accesoriile si piesele de schimb, iar această secțiune este gândită ca o enciclopedie și conținutul acesteia se va îmbogăți constant.

Da, site-ul este accesibil atât de pe smartphone-uri, cât și de pe tablete. Cu toate astea trebuie să fii conștient de limitările de afișare a terminalelor mobile. Cea mai bună experiență de vizualizare o poți avea folosind un calculator.

În cazul în care folosești un produs Apple (iPhone, iPad, iPod Touch) poți salva link rapid către pagina dorită după cum urmează:

- fiind pe pagina web dorită, accesează secțiunea de opțiuni de partajare din bara de jos a browserului Safari IOS și apasă butonul “ Add to Home Screen”
- astfel pe ecranul principal va apărea iconița paginii care are forma unei aplicații de telefon sau tabletă
- după preferințe, poți personaliza denumirea iconiței pentru a ști exact către ce pagină ai acces prin ea
- ori de câte ori dorești să accesezi pagina salvată, o poți face prin iconița salvată pe ecranul principal al telefonului/tabletei tale


În cazul în care folosești un produs cu sistem de operare Android poți salva link rapid către pagina dorită după cum urmează:
- fiind pe pagina web dorită, accesează meniul din bara de jos a browserului sau din butonul dedicat al telefonului și apasă butonul “ Save bookmarks” (pagini favorite)
- după care ai disponibilă opțiunea să adaugi pagina în lista ta de pagini favorite din meniul browserului sau pe ecranul principal: “Add to Home Screen”
- astfel pe ecranul principal va apărea iconița paginii care are forma unei iconițe de aplicațe telefon sau tabletă
- după preferințe poți personaliza denumirea iconiței pentru a ști exact către ce pagină ai acces prin ea
- ori de câte ori dorești să accesezi pagina salvată, o poți face prin iconița dedicată de pe ecranul principal al telefonului/tabletei tale

Acest website a fost dezvoltat utilizând cele mai recente tehnologii existente și deci este compatibil cu toate browser-ele populare (Internet Explorer, Google Chrome, Mozzilla Firefox, Safari, Opera, etc.). Cu toate astea dacă folosești o versiune veche a browserului poți întâmpina probleme minore de afișare a website-ului. Îți recomandăm să îți actualizezi versiunea browserului folosit de câte ori ai ocazia.

Pentru cea mai bună experiență de vizualizare a site-ului, îți recomandăm utilizarea browserelor Google Chrome, Mozzilla Firefox sau Safari.

Întrebări legate de servicii

Întreținere auto

Asistență achiziție auto

Servicii motorsport

Sezonul este în general de la începutul lunii Martie până la sfârșitul lunii Noiembrie, dar acest lucru se poate schimba în funcție de vreme. Pista este deschisă și în afara sezonului, dar orarul de deschidere este imprevizibil. Pista se deschide și în ziua de Crăciun pentru localnici dacă vremea o permite!

Un alt aspect de luat în calcul este că pe masură ce se încălzește vremea, circuitul este vizitat de tot mai multă lume. Devine foarte – foarte aglomerat în perioada de sezon, și nu este neobișnuit să vedem sir de mașini pe tot circuitul.

Regiunea Eifel are motivele ei pentru care este așa de verde – plouă foarte mult. Circuitul nu se închide din cauza ploii, asftel că sesiunile publice și închirierile mașinilor noastre se întâmplă ca de obicei. Pista se închide doar din cauza zăpezii, a ceții sau pentru investigații în cazul unui accident. În primele și ultimele zile din sezon, există o probabilitate mai mare ca vremea să se strice (plouă și ninge), dar este mult mai liniște pe circuit – este chiar un aspect de luat în calcul.

Dacă plouă, este în general mai putin trafic pe circuit și nu ai alături nici motociclete, ceea ce este cu adevărat un avantaj. Deci nu te descuraja prea repede din cauza vremii ploioase, există și multe avantaje, și până nu ai făcut câteva sute de tururi, acest lucru nu se va reflecta deloc în experiența ta de condus – de fapt ploaia te va ajuta să înveți mai ușor circuitul!

Circuitul Nordschleife (Bucla Nordică) este disponibil pentru public în perioada sesiunilor publice în majoritatea zilelor lucrătoare între orele 17:00 – 19:30 și în weekenduri între orele 08:00 – 19:00. Acest orar se schimbă în timp ce progresează sezonul și orele de deschidere și inchidere se decalează în funcție de cum se înserează. De asemenea se întâmplă ca o sesiune să fie anulată, din cauza altor evenimente pe Nordschleife și de asemenea se poate închide devreme dacă este un accident sau alt eveniment rutier pe circuit.

În timpul zilei în zilele lucrătoare, pista este utilizată în ‘Scopuri Industriale’ – când producătorii auto vin să își testeze mașinile pe Nürburgring, astfel vei vedea multe mașini camuflate efectuându-și testele pe circuit. Pista GP este de asemenea disponibilă pentru sesiuni publice de condus, deși mult mai puțin decât în mod regulat circuitul Nordschleife.

Există de asemenea evenimente cu circuit închis de tip Trackday când pista este disponibilă pentru pilotaj, poți verifica calendarul acestor evenimente pe pagina dedicată Trackdays!

Alegerea mașinii depinde foarte mult de experiența ta la volan, de cât de familiarizat esti cu pistele de curse în general și experiența ta pe Bucla Nordică. (Nürburgring Nordschleife). Pilotarea pe Bucla Nordică se deosebeşte de pilotarea pe orice alt circuit din lume. Este periculoasă şi dificilă. Experienţa pe alte piste de curse sau pe o mașină sport de lux (supercar), nu îți oferă automat mai multă siguranţă pe Bucla Nordică.

Multe dintre accidentele serioase de aici, au loc în timpul primelor tururi ale zilei, fiind implicaţi atât piloţi experimentaţi cât şi începători laolaltă. Pănâ când nu vei cunoaşte 100% circuitul, nu ai nevoie de mașină mai rapidă decât modelul RenaultSport Clio Cup de 200 cai putere (cp) sau RenaultSport Megane R26.R / RS265. Curbele cu vizibilitate redusă și condițiile generale de drum ale circuitului sunt periculoase, nu contează câţi cai putere ai sub capotă. Te rugăm să ne informezi dacă doreşti să conduci o maşină puternică la prima ta vizită şi vom organiza pentru tine cursuri de instruire într-una din zilele noastre speciale de pregătire.

Weekendurile sunt în general foarte aglomerate. Duminica în special poate fi foarte aglomerată (vezi foto mai sus). Într-o Duminică tipică aglomerată te poți aștepta să se formeze o coadă ca cea de mai sus până în orele 11:00 cel mai târziu. În cea mai aglomerată zi, coada de mașini poate depăși 1km, ceea ce se traduce printr-o așteptare de aprox. 45min până ajungi să intrii pe circuit.

O sesiune publică tipică de Duminică se derulează după cum urmează:
• 08:00 Se deschide pista. Câteodată se poate deschide mai târziu din cauza ceții de lângă Pflanzgarten.
• Între 09:00 – 11:00 circuitul se închide din cauza primului accident major sau a multiplelor accidente minore
• 12:00 – 15:00 te duci la prânz! Pista este foarte aglomerată cu între 200 și 400 de mașini, motociclete și chiar autobuze pe circuit în același timp și se efectuează probabil o altă închidere a pistei
• 16:00 – 19:00 pista începe să fie mai liniștită, deoarece cei care au venit doar pentru o zi, pleacă acasă
• 19:15 se închid porțile, trebuie să treci prin porți înainte de 19:15 ca să îți faci ‘turul final’

Luând în calcul toate acestea, recomandăm celor care închiriază mașini de dimineață, să ajungă aici devreme și să ajungă pe pistă înainte de ora 09:00. Celor care închiriază mașini după-amiaza, le recomandăm să nu se strofoce să își facă tururile de la început, ultima oră de circuit este cea mai bună!

Dacă îți organizezi activitățile pe Nürburgring prin TheAutoExperience, vei primi toate informațiile necesare pentru a ajunge în cele mai bune condiții pe circuit și la locul de cazare și îți vom efectua toate rezervările necesare. În funcție de pachetul ales, avem posibilitatea să îți asigurăm transportul din orice locație din România până la aeroportul de la care vei pleca, să te așteptăm la aeroport în Germania și să te ducem la destinație în confort maxim cu mașină de lux și sofer.

Dacă alegi un pachet care nu include transportul asigurat, cel mai bun mod de a ajunge pe Nürburgring este să zbori către aeroportul din Frankfurt sau aeroportul Cologne/Bonn, să închiriezi o mașină și să conduci până la Nürburg. Cu mașina închiriată vei face între 2-3 ore în funcție de condiții. Ca o alternativă, poți închiria un taxi, dar este foarte dificil să ajungi pe Nürburgring cu transportul în comun și vei avea mari dificultăți să ne găsești odată ajuns acolo.

Restul detaliilor ți le vom furniza înainte de plecare.

Regulile referitoare la tururile Hot Taxi s-au tot modificat în ultimii ani, astăzi doar companiile mai au voie să le practice și doar în evenimentele de tip Trackday sau sesiuni private – nu și în sesiunile publice. Există multe date disponibile pentru astfel de tururi, te rugăm să ne contactezi și te vom informa despre calendarul evenimentelor de acest tip.

Sunt numeroase motive – în primul rând este mult mai puțin trafic, în jur de o treime, până la jumâtate din traficul unei zile obișnuite de sesiune publică. Traficul care este acolo în perioada aceasta este de asemenea focusat pe același lucru ca și tine – pilotarea pe pistă în condiții de siguranță.

În timpul sesiunilor publice oricine își poate cumpăra un bilet, are acces pe pistă, în general fără să cunoască pista sau regulile de siguranță și poate fără să înțeleagă regulile de depășire, etc.

Poți de asemenea să îți petreci ziua și să îți faci tururile în propriul tău ritm, fără să încerci să grăbești efectuarea tururilor înainte de eventuala închidere a sesiunii publice din cauza unui accident.

În sesiunile publice este ilegal să faci înregistrări video. Poți totuși să închiriezi un material video oficial făcut pe Nürburgring.

Pe perioada unui eveniment Trackday ți se permite să îți înregistrezi tururile, sau poți închiria unul din sistemele noastre Racelogic Vbox, care conține două camere și înregistrează de asemenea și telemetria turului tău.

Vârsta nu are importanţă, însă permisul de conducere şi atitudinea corectă da! Mai depinde şi de vreme, nivelul de trafic, dacă vorbim de zile cu pistă rezervată sau nu şi de experienţă, însă chiar şi piloţii tineri pot conduce cele mai rapide maşini. În primul rând avem nevoie să ne asigurăm că ești pregătit pentru o astfel de provocare. Putem face asta prin organizarea unor instrucții private de pilotaj sau poţi începe prin a pilota la început, maşini cu putere mai mică.

RSR are nevoie să îi arăți un permis de conducere valabil care este emis de autoritățile din România. Nu ai nevoie de un permis de conducere internațional.

Profită de ocazie pentru a vedea ce are de oferit circuitul Nürburgring – pentru informații despre pachetul nostru ’First Timer’ cu durata de o zi, click aici!

SUS